Какво правим ние

Назад

Изложба „София – 140 години столица на България“ гостува в Европейската комисия в Брюксел

Изложбата „София – 140 години столица на България“, с дигитална артфотография на художника Велизар Димитров по проект за Столична община и Регионалния исторически музей – София, гостува в Европейската комисия в Брюксел. 

Експозицията ще бъде открита официално от българския еврокомисар Мария Габриел на 9 октомври 2019 г. На събитието ще присъства и авторът на изложбата Велизар Димитров.

Изложбата се фокусира върху съвременния вид на българската столица посредством 12 дигитални артфотографии. Използваната за възпроизвеждането на паната техника е директен печат върху плат. Така се пресъздава ефектът на живописна картина с повишена интензивност на цветовете. Изгледите от съвременна София са както емблематични сгради от различни периоди – базиликата "Св. София", Народния театър „Иван Вазов“, Националния дворец на културата, така и градски пейзажи – София в навечерието на Коледа, съжителството на средновековна църква и модерна търговска сграда и др. 

Гости на официалното откриване на изложбата ще бъдат еврокомисари, евродепутати, български учители в Брюксел и българи, работещи в институциите. 

 


Събития в София

АСТ фестивал за свободен театър 2019

Деветият АСТ Фестивал за свободен театър ще се проведе от 18 до 23 октомври 2019 г. и ще включва най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма ...

Ден на отворените врати в раннонеолитното селище Слатина – София

На 19 октомври (събота) от 10:00 ч. до 15:00 ч. археолозите обявяват Ден на отворените врати и ще разкажат за живота в Софийското поле отпреди 8 000 години ...

„Голямото пътешествие на малкото крокодилче” – спектакъл за деца над 4 години

19 октомври, събота, 17:00 часа, ОКИ "Красно село" – залата на Театър "Сириус” ...