Назад

Екипи поставят ваксини в домовете за възрастни по предложение на кмета Йорданка Фандъкова


06.01.2021 г., с. 7

 

По предложение на кмета Йорданка Фандъкова

Екипи поставят ваксини в домовете за възрастни

Включват лекар и медицинска сестра от общинските болници

 

Четири мобилни екипа за поставяне на ваксини на настанените в домовете за възрастни хора сформира Столичната община. Екипите ще се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници, а логистиката ще се извършва от представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Задачата им е да участват във Втората фаза на поставянето на ваксини, когато ще бъдат имунизирани всички желаещи от столичните домове за възрастни хора. Това бе решено на заседание на Столичния оперативен щаб по предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Във втората фаза ще бъдат включени поетапно и всички желаещи, които работят в образователни институции -освен учителите и непедагогическият персонал, и медицинските сестри от училищата, детските градини и детските ясли.

От вчера са възобновени учебните занимания на учениците от 1. до 4. клас в столичните училища. По искане на родителите се дава възможност и за продължаване на обучението в електронна среда.

По време на заседанието кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че мерките към момента дават резултат и засиленият контрол трябва да продължи, за да се запази тенденцията на по-малък брой заболели.