Назад

Плащаме местни данъци и такси онлайн от днес

Местните данъци и такси в София могат да се плащат онлайн от днес, а от утре - в касите на районните данъчни отдели или по банков път, съобщават от Столичната община.

Срокът, в който може да се ползва пет процента отстъпка за данък сгради и данък МПС, е 30 април, при условие че цялата дължима сума се внесе наведнъж. До края на април е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци. Ако местните данъци и такси се плащат на части, има сроковете, в които това трябва да се направи, без да се начислява лихва за забавяне. За данък недвижими имоти и данък МПС до 1 юли - първа вноска, и до 31 октомври - втора вноска.

Такса битови отпадъци може да плати на четири вноски - 30 април, 1 юли, 30 септември и 30 ноември. Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столичната община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. Онлайн справки за дължимите местни налози и плащане може да се правят през страницата на Столичната община.