Назад

„София градски вибрации – 140 удара в минута“

 

17 септември 2019 г., площад „Княз Александър I“, 20:30 – 22:00 ч.

 

„София градски вибрации – 140 удара в минута“ – аудио-визуален спектакъл, 3D mapping, музика на живо и VJ шоу, създадени специално за Деня на София. Със специалното участие на Деси Андонова, Ина Кънчева и Космическите гласове от България. Музиката за събитието е сътворена от DJ Иван Шопов и пианиста Димитър Бодуров, а визията и 3D мапинга са дело на Весела Данчева и екип от Компот Колектив – автори на едни от най-представителните съвременни анимации за България. Визуалното шоу по време на концерта ще бъде създадено от Лора Шопова. Поканата е за всички, а входът за събитието е свободен.

„София градски вибрации – 140 удара в минута“ ще представи образи от звуци и картини, сътворени от популярни млади творци от различни жанрове и стилове, които изграждат пулса на града ни до кулминацията от 140 удара в минута. Спектакълът е посветен на 140-годишнината на София като столица на България и ще започне в 20:30 ч. на 17 септември на площад „Княз Александър I“.

Събитието се организира от Столична община и Фондация “Културни перспективи” по случай Деня на София в партньорство с Министерство на образованието и науката в рамките на Международния конкурс за млади учени EUCYS 2019

Проектът е част от „КУЛТУРАМА” – фестивал на Фондация „Културни перспективи”.