Назад

Атлети от 7 държави ще се борят за Световната купа по стрийт фитнес

Голям международен турнир за Световната купа по стрийт фитнес ще отбележи края на "София ърбан зона спорт 2019", организирана от „София – европейска столица на спорта“ и Столична община. В България пристигнаха едни от най-добрите майстори на уличния фитнес, които са подготвили уникални изпълнения. Ще участват атлети от Русия, Украйна, Франция, Израел, Гърция и Сърбия. Наред с тях ще се представят най-добрите 15 български състезатели според класирането на последното държавно първенство. 10 от тях са над 16-годишна възраст, 5 са под 16 години.

Победителят в турнира ще получи право да участва във финала за Световната купа през декември в Хонг Конг.

Турнирът за СК утре ще бъде открит в 12:00 ч. в присъствието на легендарния гимнастик Йордан Йовчев, четирикратен олимпийски медалист и организатор на турнири по стрийт фитнес и градски паркур. Изпълненията на виртуозите са придружени с музика и много настроение на специално изграден сет в "Княжеска градина" срещу Софийски университет.

Стрийт фитнесът набира все по-голяма популярност по цял свят и чака в близко бъдеще прием в олимпийската програма. България записа напоследък впечатляващи успехи – Цвети Станева спечели световна титла в лека категория, а Даниел Христов е световен шампион в средна категория. Имаме и още трима медалисти от първенства на планетата.

Очакваме ви – утре в 12 ч. в "Княжеска градина" срещу Софийски университет.