Назад

Празник на религиите в София

“Живеем заедно в разбирателство, уважение и сътрудничество” е мотото на четвъртото издание на Празника на религиите в София, който ще се проведе днес. 

В 17:00 часа в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика” (ЛАРГОТО) ще започне концерт с участието на Ваня Костова, Етиен Леви, Хайгашод Агасян, Нели Андреева и Сорина Богомилова. Сред изпълнителите са и детски хорове на различните общности: Танцова формация “Царски деца”, даровитата млада пианистка Марина Мравова, изключителният млад ученик на проф. Марио Хосен – цигуларят Ясен Стаменов, както и талантливият народен певец Антонио Симеонов. В празника ще се включат и най-малките представители на Фолклорен ансамбъл “Граово” и танцьорите от танцова формация “Асти Денс”.

След края на програмата публиката е поканена на организирано посещение на храмовете, разположени в четириъгълника на толерантността в столицата.

Празникът на религиите е с основно послание за толерантност в разнообразието и се организира по инициатива на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, Софийската Света митрополия и Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ). 

Празникът на религиите е част от Календара на културните събития на Столична община.