Назад

Фандъкова: "Най-важният фактор в образованието са учителите"

"Дигиталните продукти са още един инструмент, с помощта  на който учениците могат да се обучават по-добре." Това каза по време на форума „Образование 4.0“ столичният кмет Йорданка Фандъкова. Според нея с помощта на дигиталните продукти уроците стават по-интересни, а знанията – по-разбираеми и достъпни за децата. "Най-важният фактор в образованието са учителите. Обучението на учителите и увличането им в процеса за използване на дигиталните продукти и технологиите в час е задача, която министерството на образованието реализира" – посочи още Фандъкова. Кметът поздрави министъра на образованието Красимир Вълчев и неговия екип за това, че  правят истинската реформа в образованието. Всички ние, партньорите, се опитваме да помогнем това да се случи.

В София IT секторът се развива много активно през последните години. Секторът на информационните технологии се разви и привлече важни световни лидери, които създават добра среда за работа на програмистите и специалистите в информационните технологии. Заедно с това успяхме да привлечем и инвеститори в сферата на иновативните високотехнологични производства, които носят висока добавена стойност. Това е шанс за младите хора да развият своите умения и да намерят добра работа в нашия град.

Форумът „Образование 4.0“ е организиран от в. „24 часа“ и VIVACOM в партньорство с неправителствените организации Дигитална национална коалиция, дигитална платформа „Уча се“, Национален център за безопасен интернет и Асоциация „Родители“.


Снимка : Деси Кулелиева, в. „24 часа“


Събития в София

Отбелязваме Националния празник на Република България с българската общност в Босилеград (Република Сърбия)

142 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ОСМАНСКО РОБСТВО ...

Концерт на джаз формация "София" и Лили Друмева в ОКИ "Надежда"

11 март (сряда), ОКИ "Надежда", Студио 5, 19:00 часа. ...

Тържествено честване на Националния празник на Република България пред Паметника на българския опълченец

На 3 март (вторник) от 11.45 часа пред Паметника на българския опълченец ще се проведе Тържествено честване на Националния празник на Република България. ...

Общинските музеи и галерии с вход свободен на 3 март

Oтбелязваме Националния празник на Република България ...