Назад

Кметът Йорданка Фандъкова провери изграждането на нова детска градина в кв. “Кръстова вада“

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на нова детска градина в кв. “Кръстова вада“, район "Лозенец".

Възложител на проекта е район "Лозенец", а средствата са осигурени от Столична община. На проверката присъстваха и зам.-кметът по обществено строителство инж. Цветан Божинов, кметът на район "Лозенец" Константин Павлов, представители на изпълнителя на обекта и строителния надзор.

Кметът Фандъкова изрази неудовлетвореност от забавянето на строителството и възложи да се ускори работата по изпълнение на строителните дейности по различните части на обекта, а районната администрация и надзора да контролират работата на място.

В момента се изпълняват довършителни работи на обекта, необходимо е да се довършат дейности по интериора и да започне монтиране на оборудване и обзавеждане. Необходимо е да започне работа и по вертикалната планировка, детските площадки и озеленяването, за което е важно да се използва подходящото време през лятото.

Кметът на София поиска да се създаде добра организация на работа, така че строителните дейности да приключат през септември и детската градина, която е за 6 групи, да може да приеме деца. 


Събития в София

"По следите на уличното изкуство": изложба в галерия Doza, 5 – 8 август

...

Пет шедьовъра на Уди Алън гледаме на Лятната Киномания на Платформа А6

...

Концертен цикъл „Остров на музиката“: Концерт на Ire Vazquez and Her Latin Band на 12 август

...

Шесто издание на „Зелени библиотеки“ – кампания на Столична библиотека в парковете на София през август

...