Новини

18.09.2020
Столична община сменя безплатно старите печки на 5000 софиянци

...

18.09.2020
Инициативата "Дете на годината" зарадва децата от Центровете за настаняване от семеен тип

...

18.09.2020
Награди на Столична община за ярки постижения в областта на културата за 2020 година

...

17.09.2020
Столична община стартира пилотен проект за дигитални технологии в 20 училища

...

Назад

"По следите на уличното изкуство": изложба в галерия Doza, 5 – 8 август

 

Изложба в галерия Doza представя съвременни улични артисти

"По следите на уличното изкуство” интерпретира улицата като начало, но и като край на един винаги незавършен процес – вечно променящата се градска среда, която съзнателно наблюдаваме и в която особено се вглеждаме.

MOUSE, Nasimo, Yeto (140 Ideas / One for all ideas), Gana, Rays, Stern – шест артисти, чиито творби попадат пред обектива на Дарина Комитова, за да започне пътят към началото. Разказът за първият щрих на едни от най-забележителните им произведения тръгва в галерия Doza на 4 август и ще продължи само 5 дни.

Освен удоволствието от творческия прочит на градската среда на всеки един от артистите, зрителите ще се сдобият и с карта на София, която включва селекция от графити, препоръчани от Sofia Graffiti Tour.

Разкриваме локациите, но запазваме в тайна инсталациите в галерия Doza, за да може да им се насладите на живо в рамките на експозицията до 8 август.

ГРАФФОПОСТ / MOUSE

Част от проекта ГРАФФОПОСТ на VISIONARY, творението на MOUSE, ежедневно привлича погледите върху един трафопост – в близост до римокатолическия храм „Св. Йосиф“.

ВЪТРЕШНА СВЕТЛИНА / YETO

Стенописът на Yeto, който преобразява сградата на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, находяща се на ул. "Екзарх Йосиф" 46.

ПРЕГРЪДКАТА / NASIMO

Прегръдката, която придаде романтика при срещата на ул. "Бачо Киро" и ул. "Екзарх Йосиф", благодарение на световноизвестния графити майстор Насимо.

МОМИЧЕТО С ЖЪЛТАТА РОКЛЯ / STERN

Локацията на златното момиче – впечатляващ стенопис на Stern на ул. "Искър" 11а.

KOTKATA / GANA

Наричат я още „Заспалият лъв“ или „Единственият обитател на София, който не бърза“, а се излежава в паркинга на "Мария-Луиза" 11. Звездата му(ѝ) изгрява по време на Sofia Graffiti Battle, проект на Sofia Graffiti Tour, като резултат от творческото участие на Gana.

СВЕТА СОФИЯ / RAYS

На същото събитие оживява и статуята на „Св. София“, която през призмата на Rays придобива визията на зловеща, но безразлична дама – неповторим поп арт прочит, който също ще намерите на паркинга, ул. "Мария-Луиза" 11.

Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община и е осъществен с любезното съдействие на Sofia Graffiti Tour.