Назад

Фандъкова: На ден изпълняваме около 3000 доставки с храна на възрастни и социално слаби хора

Продължаваме организацията, която създадохме от първия ден на кризата, за подкрепа на самотни възрастни хора, които спазват указанията на Националния оперативен щаб да останат в дома си. На ден се изпълняват около 3000 доставки на храна и медикаменти на възрастни и нуждаещи се хора. Днес започваме инициатива заедно с търговска верига „Фантастико“ за доставка на топъл обяд за социално слаби граждани. Това каза кметът Фандъкова по повод инициативата на търговската верига да  приготвя и дарява до края на извънредното положение 140 порции топъл обяд.  Храната ще бъде насочена към Кризисния център на Столична  община, както и към  нуждаещи се граждани, подадени от районните кметове. В момента в кризисните центрове има 80 души, а допълнително на 50 адреса ще бъде доставен обяд по социалните критерии.

Призивът ми към възрастните хора отново е да останат вкъщи. Разполагаме с нужния капацитет, за да им помогнем в доставката на храна, продукти и медикаменти" – каза Фандъкова и сподели, че повече от 100 човека са записали като доброволци в Столичната община и ще се включат при необходимост. Доставките се извършват от екипите на общината –  Социален патронаж, „Аварийна помощ и превенция“ и доброволци.

Кметът благодари и на доброволците от фондация „Адра“, които се включват от днес в доставките на порциите топъл обяд до домовете на хората.  Благодарим на ресторант „Талант“ за това, че осигурява вечеря за Кризисния център. 

Вечерята за Кризисния център се осигурява от ресторант „Талант“, а ресторант „На върха“ и пицария "Рагаци", с подкрепата на Ротари клуб „Горна баня“,  осигуряват обяд за лекарите и медицинските сестри на Втора и Пета градска болница, както и за полицаите от КПП-та в София и доброволците. Сред фирмите, които подкрепят полицаите, са и ресторанти „Макдоналдс“, които предоставят  сандвичи за полицаите, работещи на  КПП-та.

Фандъкова благодари и на екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, които от първия ден на кризата осигуряват непрекъснато доставки до домовете на възрастни хора и участват в извършването на дезинфекция на публични места.


Дейности