Назад

Бopиcoв:"Останете cи вкъщи!"

30.03.2020 г., стр. 3

Фандъкова достави храна на възрастни

Столичният кмет Йорданка Фандъкова раздаде храна на възрастни хора. „Тази седмица 165 възрастни хора получиха до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. Днес и аз се включих в доставките с екипите на общината, към които работят и доброволците от общинското доброволно формирование, БЧК и граждани. Драгомира, Лидия и Виктория, на които днес занесох храна и лекарства, стриктно спазват препоръките и не излизат от вкъщи. Разбира се, излизането навън и контактите с приятели им липсват. Искаха да кажат на повече хора, че сега е важно да сме отговорни и единни и затова го казвам и от тяхно име. Останете вкъщи! Ние можем да ви помогнем при нужда!", написа кметицата в профила си.

Тя отчете, че от началото на епидемията 40 човека от дирекция „Аварийна помощ и превенция", 18 служители на дирекция „Транспорт", 28 доброволци от доброволното формирование на София и 27 доброволци от БЧК и граждани отговарят на обажданията и носят храна до дома. Готов е и първият ни екип от 28 души, които се записаха за доброволци. През следващата седмица и те ще бъдат включвани в доставките, защото работата се разширява.

Премиерът Бойко Борисов също с пост във фейсбук призова да си останем вкъщи. „Моят приятел, бивш френски министър и дясна ръка на Никола Саркози - Патрик Деведжиан, е починал от коронавирус. Изказвам най-искрените си съболезнования-към семейството и близките му", написа той.