Назад

Изложба „Походът на аргонавтите от "Филиповци" и "Факултета“

 

От 2 до 26 септември 2019 г. Сдружение „Легал арт център“ представя

ИЗЛОЖБА – ПОХОДЪТ НА АРГОНАВТИТЕ ОТ ФИЛИПОВЦИ И ФАКУЛТЕТА

в Галерия на открито в парка на НДК до Кино „Кабана”

Изложбата представя мита за Златното руно и аргонавтите, разказан през фотографиите на Васил Гарнизов и рисунките на децата от "Филиповци" и "Факултета" в София.

През месец февруари и март 2019 г. екипът на проект „Медея“, част от артистичната програма на "Пловдив – европейска столица на културата '2019", провежда поредица от обучения по мита за Златното руно и аргонавтите с 46 деца от ромски произход в София. Целта на проекта е да въведе децата в света на античната митология и театър като ги подготви и за включването им в софийския театрален спектакъл „Медея“, който от октомври 2019 г. ще се играе на сцената на театър „Азарян“ в НДК. 

В изложбата са представени моменти от социодраматичните и художествени работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Цветелина Спиридонова и Снежина Петрова, произведенията на децата и техните спонтанни реакции и коментари.

Проектът се осъществява в партньорство с Фондация „Здраве и социално развитие“ и с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ и Национален фонд „Култура“.

Повече за театралния спектакъл „Медея“ в София: http://ndk.bg/event/medeya--8154-1